Bali Highlights met Made

Ontmoet de Balinees

Een 13 daagse rondreis om de Balinees te leren kennen.


Dag 1


Na aankomst op het vliegveld op Bali wordt u door uw privégids verwelkomd en naar uw hotel in Sanur gebracht (Segara Village of Respati Sanur Beach).


Dag 2

Een heerlijke dag om bij te komen bij het zwembad of aan het strand.


Dag 3

U maakt kennis met de Balinees. U begint met een bezoek aan Padang Aling dorp. In het dorp met mooie omgeving rijdt u met becak ( fiets taxi) en dan bezoekt u een basis school , traditionele activiteiten zoals offerbakjes maken en de werkzaamheden in de rijstvelden. Na de lunch met traditionele Balinese gerechten gaat u door naar Jatiluwih, de mooiste rijstterrassen van het eiland. U overnacht bij Puri Lumbung of Lumbung Sari in Munduk.

becak (3292K) jatiluwih (62K)

Dag 4

U rijdt naar Bedugul voor een bezoek aan een lokale groent- en vruchtenmarkt. U bezoekt de watertempel Ulundanu. Onderweg naar het noordelijk deel van Bali ziet u aapjes spelen langs de weg. Via de Gitgit Waterval en Singaraja rijdt u naar Lovina, waar u overnacht( Aneka Lovina of Aditya Lovina Hotel).

Dag 5

In de vroege ochtend kunt u de dolfijnentour maken. Na de dolfijnen kunt u ontbijten . U rijdt verder naar het Batur gebied, hele mooie Batur vulkaan met krater meer. U gaat ook met lokale bootjes het meer over richting het beroemde dorp Trunyan met dode lichamen op de grond. De lichamen stinken niet vanwege de aanwezigheid van een heilige boom. U overnacht bij Sahadewa op Pertiwi in Ubud.

Terunyan (42K) keburan (58K)

Dag 6

Een dag om te relaxen.

Dag 7

U bezoekt het huis van de Balinese waarzegger. Hij kan de handlijn lezen in de Nederlandse taal. Daarna bezoekt u het huis van een schilder. Hij heet Ketut Soki. Hij is een van de leerlingen van Arie Smith. Hij was vroeger KNIL militair. De Balinese schilders hebben de techniek van de kleuren van hem geleerd. Als laatste rijdt u via kleine weggetjes naar Petulu dorp waar we heel veel reigers kunnen zien.

ariesmit (37K)

Dag 8

Vandaag maakt u op een heel bijzondere wijze kennis met de Balinese keuken. U krijgt een kookles om Balinese of Indonesische gerechten te koken. Een lunch krijgt u aangeboden. Na de lunch wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

balinese_keuken (58K)

Dag 9

U wordt langs prachtige veelal rustige routes geleid en bezoekt u de prachtige tempel genaamd Pura Kehen. Als laatste stoppen we bij een zout winningproces. U overnacht in Candibeach of Rama Candidasa.

Dag 10

Vandaag staat er een actief programma gepland, nl. een wandeling van Bungaya dorp naar Tenganan ( de oorspronkelijke bewoners van Bali). Onder begeleiding van een gids aanschouwt u de spectaculaire groene omgeving. U overnacht in Santika Beach of Bali Rani bij Tuban Kuta.

tenganan (49K) santika (671K)

Dag 11

Vrije dag om te relaxen.

Dag 12

Een dag om te relaxen aan zee.

Dag 13

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

garuda (43K)

kosten

Prijs : dit kunt u vrijblijvend opvragen

Inclusief: Hotel***, auto met airco en chauffeur, entree tickets

Nederlands of Engels sprekende gids

Exclusief : lunch, diner en vliegtickets

IMG_9272 (20K)

           Verkoop

© 2010 www.baligids.nl