Bali Highlights met Made

Romantisch Bali

15 daagse rondreis naar het mystieke binnenland van Bali met een unieke cultuur, de vele tradities en een prachtig natuur met uitgestrekte rijstvelden en tropische wouden.


Dag 1


Na aankomst op het vliegveld van Bali wordt u door uw privťgids verwelkomd. We rijden direct naar het hotel in Sanur. U kunt in het hotel lekker bijkomen van de lange vlucht en een verfrissende plons nemen in het zwembad. Overnachten doet u in Puri Santrian of Parigata Resort.


Dag 2

Een dag om heerlijk te relaxen en bij te komen. Na de lunch nemen wij u mee naar een huidverzorging huis. Hier wordt u in de watten gelegd met Indische verzorgingsproducten. En er wordt afgesloten met een Balinese massage. U overnacht in Sanur.


Dag 3

'S middags wordt u opgehaald om de spectaculaire Uluwatu Tempel te gaan bekijken. Deze tempel ligt op een klif die 50 meter boven zee ligt en de tempel is een thuis voor een kolonie apen. Bij zonsondergang gaan we de Kecak dansvoorstelling bijwonen. De naam "Kecak" is afgeleid van het hypnotische geluid dat de dansers voortbrengen, terwijl ze in volle actie zijn. Vooral de opvoering in Uluwatu is vanwege de locatie bijzonder spectaculair. De nabijheid van de tempel, die op een rots 70 m boven de zeespiegel ligt, draagt bij tot de bijzondere sfeer. Na de Kecak dans brengen wij u naar een romantische plek in het dorp Jimbaran, voor een diner aan de witte stranden. U overnacht in Sanur.


Dag 4

Ons eerste bezoek is aan de Tegenungan waterval. Deze waterval zit verstopt in de jungle. Het is echt uniek om te zien en wanneer u zin heeft in een frisse duik dan is dit ook mogelijk. Na de waterval bezoeken we het restant van het Klungu Kuntkung Paleis. Het meubilair in van teakhout en de plafondschilderingen dateren nog uit de 18 eeuw. Het laatste bezoek die dag is aan een weverijdorp die gespecialiseerd is in de Batik techniek. De Batik is een heel aparte kunst, die veel geduld en handigheid vergt. Het is een traditionele stofdruktechniek. Het woord "Batik" betekent: "tekenen met was". De techniek moet duizenden jaren oud zijn. Het is bewezen dat deze kunst al voor kwam in de eerste eeuwen in Afrika, het Midden Oosten en in AziŽ. U overnacht in Sidemen bij Liat Sawah. Dit is een heerlijk plaatsje op ongeveer een uurtje ten noordoosten van Ubud. Het ligt echt schitterend tussen de groene rijstvelden en heuvels, uitkijkend op de vulkaan Gunung Agung! U overnacht in een prima guesthouse met een geweldig uitzicht!

tegenungan (114K) batik (49K)

Dag 5

Vandaag blijven we in Sidemen. U heeft de mogelijkheid om een scooter of fiets te huren en de omgeving te gaan ontdekken.

Dag 6

Deze dag begint met een bezoek aan de Pura Besakih tempel. Dit is de grootste tempel en de belangrijkste tempel van Bali, ook wel de Moedertempel genoemd. Het tempelcomplex ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte tegen de zuidelijke helling van de heilige en nog steeds actieve Agung vulkaan. Vanaf het tempelcomplex dat bestaat uit zo'n 22 tempels kijkt u uit over heel zuid-Bali. Er komen hier nog veel Balinezen heilig water halen voor de rituelen in hun dorp. Daarna gaan we naar de Batur vulkaan en u overnacht in het kunstenaars dorp Ubud. Ovenachten bij Ubud Village Resort of eenzelfde categorie.

purabesakih1 (90K) agung (53K)

Dag 7

De dag begint met een bezoek aan het ARMA museum. Dit museum heeft de grootste collectie schilderijen op Bali. We vervolgen de reis naar het dorpje Mas voor het beroemdste houtsnijwerk en hout maskers op Bali. Vandaag mag u zelf uw eigen eten bepalen en klaar maken. U gaat samen met onze kok op de markt de ingrediŽnten kopen. En de kok zal u tips geven, zodat u het thuis nog een keer kan proberen. U overnacht in Ubud.

arma (271K) mas (90K)

Dag 8

Vandaag kunt u lekker uitslapen want er staat niets op het programma. U kunt Ubud en zijn omgeving gaan ontdekken. Natuurlijk kunnen we excursie zoals raften inplannen. U overnacht in Ubud.

ubudmarket (212K) Ubud (122K)

Dag 9

Vandaag bezoekt u als eerste het olifantenpark. Hier heeft u de mogelijkheid om op een olifant te zitten en ze te voeren. Tevens beschikt het park over een educatief museum en een kunsttentoonstelling met schilderijen gemaakt door olifanten. In de namiddag rijden we naar het dorpje Tegalalang. Hier ziet u een van de mooiste rijstterassen van Bali.

tegallalang_ubud (55K)

Dag 10

Vandaag maakt u kennis met het ''gewone'' leven van de Balinees. U bezoekt een klein dorpje in het prachtige gebied Tabanan in het westen van Bali. In dit dorpje bezoekt u een basisschool, traditioneel huis en een winkeltje. Ook loopt u mee met de lokale arbeiders van het dorpje. U gaat mee naar kleine fabriekjes en een rijstveld waar u het proces wordt uitgelegd. U overnacht in Bedugul of Munduk. Overnachten bij Enjung Beji of Purii Llumbung.

tabanan (29K)

Dag 11

Vandaag staat er niets op het programma.

Dag 12

Na het ontbijt bezoekt bezoekt u de Munduk waterval. Deze waterval stort zo'n 200 meter naar beneden en is volgens de Balinezen de mooiste waterval op het eiland. Daarna gaat u naar een " koffiebranderij" en proeft u hoe traditioneel gebrande koffie smaakt. Hierna bezoekt u de heilige Banjar warmwater bronnen. Tijdens de lunch in Lovina kunt u van het mooie lavastrand genieten. We overnachten in Pemuteran bij Taman Sari of Adi Asri.

banjar (206K) tamansari (55K)

Dag 13

Wederom een prachtige dag onderweg naar het zuiden via het Belimbing dorp. Hier ziet u de mooiste rijstterrassen van het eiland. Als laatste bezoek u vandaag de spectaculaire Tanah Lot Tempel die in zee ligt. Overnachten in Seminyak Grand Balli Sani Suite.

tanahlot (30K)

Dag 14

Een dag om te relaxen.

balibeach (169K)

Dag 15

U wordt naar luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Garuda (18K)

kosten

Prijs : dit kunt u vrijblijvend opvragen

Inclusief: Hotel***, auto met airco en chauffeur, entree tickets

Nederlands of Engels sprekende gids

Exclusief : lunch, diner en vliegtickets

IMG_9772 (24K)

           Barong

IMG_9158 (18K)

           Aapjes

© 2010 www.baligids.nl

>