Bali Highlights met Made

Rondreis Bali 11 dagen/10 nachten

Taste Of Bali


Dag 1


Na aankomst op het vliegveld van Bali wordt u door uw privť gids verwelkomd. We rijden direct naar het hotel in Sanur. Overnachten doet u in Puri Kelapa of Peneeda View.

purikelapa_26k (62K)Dag 2

Een dag om te relaxen, winkelen, wandelen of lekker aan het strand liggen.

strand (792K)

Dag 3

Een vroege start vanuit uw hotel in Zuid-Bali. De eerste stop is bij een echte Balinese dansvoorstelling. De Balinezen noemen het de Barongdans. Dit is een overwinningsdans van het goed tegen het kwaad. De dansers zijn gekleed in prachtige kostuums wat dit een unieke ervaring maakt. Na de Barongdans rijdt u naar Celuk. Celuk staat bekend als ''het'' zilverdorp op Bali. U kunt hier eventueel mooi zilverwerk kopen voor thuis. Na de lunch rijden wij naar Batuan. In Batuan bezoekt u een traditioneel Balinees huis. Voordat u naar uw hotel gaat in Ubud, brengt u nog een bezoek aan het Antonio Blanco Museum. Dit museum bewaart een collectie van de beste schilderwerken en tekeningen van een spaanse kunstenaar, die was getrouwd met een lokale danseres 'Ni Rondji'. (2 overnachtingen in Ubud). Overnachten doet u in Sahadewa of Pertiiwi ( of een hotel van dezelfde categorie).

barong_3 (75K)

Dag 4

Na het ontbijt bezoekt u de Tirta Empul Tempel. Volgens de Balinesen brengt deze tempel geluk dmv het drinken uit de heilige bron water. Daarna bezoeken we de specerijen plantage met koffie, cacao, kaneel, kruidnagel etc. Na de lunch vervolgen we de reis naar Mas. Hier bezoekt u een werkplaats waar de mooiste houtsnijwerken van Bali worden gemaakt. Het laatste bezoek is aan het Puri Saren Palace. Dit was het paleis van de vroegere Ubud koning. Na de lunch kunt u de gezellige markt van Ubud bezoeken. U overnacht in Ubud.

Tirta_Empul (18K) Puri_saren (17K)

Dag 5

Vandaag verlaat u Ubud en rijden we naar de Batukaru Tempel. Vanuit deze tempel heeft u een mooi uitzicht , omdat deze tempel is gebouwd op de hellingen van de Batukaru berg. Na dit bezoek rijden we naar de beroemde rijstterrassen in Jatiluwih. Daarna rijden we via Jatiluwih naar Bedugul voor een bezoek aan de Ulundanu Tempel. Deze tempel is gebouwd aan de oever van het Bratanmeer. Het Bratanmeer is zeer belangrijk voor de irrigatie van de zuidelijke gebieden; het subuk-altaar is het middelpunt van ceremonies, die het eiland moeten verzekeren van een watervoorraad. Onderweg naar het noordelijk deel van Bali maken we een stop bij de Monkey Forest. Hier lopen duizenden aapjes over Balinese beelden. Overnachten doet u in Munduk in het Puri Lumbung of Lumbung Sari.

batukaru (121K) bratanmeer (36K)

Dag 6

Na het ontbijt start u met een wandeling naar de Munduk waterval. Deze waterval stort zo'n 200 meter naar beneden en is volgens de Balinezen de mooiste waterval op het eiland. Na de waterval rijdt u verder de jungle in naar de heilige warm water bronnen van Banjar. De bronnen bevinden zich in een prachtig aangelegde, tropische tuin met heel veel bloemen. Ook staat er een speciaal tempeltje op het terrein. Het water van Banjar is van vulkanische oorsprong en heeft een constante temperatuur van 37 graden Celcius. Het is zwavelhoudend, wat vooral voor mensen met een reumatische aandoening een zeer positieve uitwerking heeft. U overnacht in een prettig resort gelegen in Lovina. Overnachten in Aditya Lovina of Aneka Lovina.

munduk (22K)

Dag 7

Na uw ontbijt heeft u de mogelijkheid om de gezellige badplaats Lovina te verkennen. Op loopafstand liggen de meeste plekjes waar je wilt zijn. Er staat niets op de agenda. Een dag om even te relaxen.

lovinabeach (217K) lovinaspa (152K)

Dag 8

Vandaag staat u vroeg op voor een boottocht op zoek naar dolfijnen. De vissers weten dat bij bepaalde stromingen garnalen zich ophouden. De kans is dus heel groot dat u de dolfijnen te zien krijgt die op zoek zijn naar eten. Na terugkomst kunt u aanschuiven voor een lekker ontbijt. Hierna bezoekt u de oude haven van Singaraja. Singaraja was vroeger de hoofdstad van Bali en vanaf de tiende eeuw was de haven van Singaraja een populair handelscentrum. Handelaren uit heel AziŽ kwamen hier naartoe om goederen als wapens en opium in te wisselen voor vers water, voedsel, vee en slaven. Bij de haven bezoekt u ook een Chinese tempel die is overgebleven uit de handelstijd. U rijdt verder naar het Batur gebied, daar beklimmen we de Kraterrand(vulkaan) en het uitzicht wat u te zien krijgt is ronduit spectaculair. Voordat u naar het resort gaat, bezoekt u de Kehen Tempel die gebouwd is in de 11de eeuw. De Kehen Tempel is de grootste tempel in Oost-Bali en wordt ook beschouwd als de mooiste. Het tempelcomplex staat in het midden van palmboom plantages, die een mystieke sfeer creŽren. Na dit bezoek rijdt u naar de badplaast Candidasa aan de oostkust. Overnachten doet u in Candidasa in Candibeach of Alam Asmara.

Kehen (319K)

Dag 9

De dag start met een bezoek aan het waterpaleis In Ujung . Het paleis dateert uit 1912 en is gebouwd voor koning Karangasem. Het diende voor het ontvangen van belangrijke gasten uit het buitenland. Het paleis is een unieke mix van Balinese, Chinese en Europese architectuur. Via de Goa Lawah (vleermuizen tempel) rijdt u terug naar Zuid- Bali voor de laatste koopjes. Overnachten doet u in hotel Santika Beach of Bali Rani.

waterpaleis (52K) Goahlawa (40K)

Dag 10

Een dag om te relaxen, winkelen, wandelen of lekker aan het strand liggen.

Dag 11

Vandaag brengen wij u naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

kosten

Prijs : dit kunt u vrijblijvend opvragen

Inclusief: Hotel***, auto met airco en chauffeur, entree tickets

Nederlands of Engels sprekende gids

Exclusief : lunch, diner en vliegtickets

© 2010 www.baligids.nl