Bali Highlights met Made

Een overzicht van de Excursies

1.Penglipuran, Gunung Kawi, Kantolampo waterval

Foto_Penglipuran (25K) IMG-20160610-WA0000 (158K)

Wij bezoeken eerst mooie waterval, de waterval heet kantolampo waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen en mooie foto's te maken. Dan bezoeken wij een traditineel authentiek dorp penglipuran genaamd. Daarna ontdekken wij het mystieke binnenland van Bali. Via rustige binnenweggetjes komt u tot een bezoek aan de Gunung Kawi tempel, Dit is een bekende koningsgraven tempel op Bali. De laatste gaan wij tegenungan/blangsinga waterval bezoeken, hier kunt u ook bad nemen.

2.Pura Besakih Tempel

Foto_Besakih_tempel (19K) Foto_Kertagosa (27K)

Een bezoek aan de Pura Besakih tempel. Dit is de grootste tempel en de belangrijkste tempel van Bali, ook wel de Moedertempel genoemd. Het tempelcomplex ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte tegen de zuidelijke helling van de heilige en nog steeds actieve Agung vulkaan. Vanaf het tempelcomplex dat bestaat uit zo'n 22 tempels kijkt u uit over heel zuid-Bali. Er komen hier nog veel Balinezen heilig water halen voor de rituelen in hun dorp. Na de lunch gaan we naar het stadje klumgkung voor een bezoek aan de kertagosa.Een oude gerechtsgebouw uit de 18e eeuw met mooie plafondsschilderingen. Dan gaan wij naar Batuan, daar bezoeken wij een traditioneel Balinees huis. Ook maken wij nog een stop in het houtsnijwerk dorp Mas, waar hele mooie houtsnijwerken worden gemaakt.

3.Tirta Empul Tempel, Apen bos, Ubud Markt

Foto_Tirta_Empul (26K) YEH_PULU (23K)

U wordt meegenomen naar prachtige en veelal rustige routes. U bezoek het YEH PULU met mooie ornamenten in de rots van de 15e eeuw,dan gaan wij naar het indrukwekkende tempelcomplex Pura Tirta empul, bezocht door de Nederlanders Erica Terpstra en Danny de Munck en de tempel worden door balinesen voor purificatie gebruiktl. De gids zal u alles uitleggen over de rituele. Na de lunch gaan wij een kleine wandeling maken bij Tegalalang. Hier kunt u mooie ristterassen zien,wij bezoeken ook nog apen bos en traditionele markt van ubud.

4.Tenganan, Ujang waterpaleis, Tirta Gangga

Ujung_Water (11K) Teganan (20K)

U bezoekt Tenganan, hier wonen de Bali Aga. Zij noemen zich de oorspronkelijke bewoners van Bali. Daarna gaan we naar Ujung, het Koningklijke Waterpaleis. Dit is een heel mooi waterpaleis, met een Balinese en Europese architectuur. Na de lunch gaan we naar tirta gangga.dit is heel mooi koningklijke watertuin..

5.Barong dans, Batur vulkaan, Goa Gajah

Barong (7K) Batur (16K)

U geniet van een echte Balinese dansvoorstelling( Barong dans). De Barong dans laat de overwinning van het goede tegen het kwade zien. De dansers zijn gekleed in prachtige kostuums. Na de Barong dans rijden wij naar het zilver fabriek (saraswati silver). Daarna gaan wij naar Kintamani. Hier krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten en geniet u van het mooie uitzicht op de Batur vulkaan en het Kratermeer. Na de lunch gaan wij naar de Goa Gajah tempel, een olifantengrot tempel. Daarna maken wij nog een foto stop in het houtsnijwerk dorp.

6.Bedugul, Lovina, Gigit waterval

Bedugul (16K) Gitgit (14K)

U rijdt via baturiti naar Bedugul. In bedugul bezoekt u Ulun Danu Beratan tempel. Dit is een hele mooie water tempel. We stoppen ook bij de apen, waar u ze met bananen en pinda's kunt voeren. Dan maken wij nog een foto stop bij het Tweeling meer {Buyan meer en Tamblingan meer). Daarna rijden we verdre via Munduk naar Lovina, een dorpje met een strand van zwarte zand. Hier heeft u de mogelijkheid om te lunchen. Na de lunch gaan we naar de Gitgit waterval. Op de terugweg bezoekt u de groentemarkt.

7.Batukaru, Jatiluwih, Tanah Lot

Batukaru (6K) TanahLot (13K)

U bezoekt de zwavel warm water bronnen in penatahan, Batukaru tempel. De tempel ligt in het bos en heeft een rustige omgeving. In Jatiluwih, met zijn vele rijstterrassen die door unesco wordt beschermt,hier krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten en van het uitzicht te genieten. Na de lunch gaan we naar de Tanah Lot tempel. Dit is de mooiste zee tempel.

8.GWK, Uluwatu, Kecak dans

Uluwatu (12K) GWK (5K)

Wij beginnen met een bezoek aan GWK {garuda wisnu kencana) grote staanbeeld 120 m hoog die van brons wordt gemaakt. Onderweg naar uluwatu maken wij nog foto stop met mooi uitzicht bij Nyang-Nyang beach. Daarna bezoeken wij Uluwatu tempel. Deze tempel ligt op een klif, circa 70 m boven de zeespiegel en het is een thuis voor een apenkolonie. Tijdens de zonsondergang wordt de Kecak dans voorstelling uitgevoerd.

9.Dolfijnen tour

Deze excursie begint vanaf Zuid Bali en duurt 2 dagen. Op de eerste dag rijden wij naar Tabanan om de mooiste rijstvelden te bezoeken. Deze velden liggen bij het Jatiluwih dorp. Daarna rijden wij naar Bedugul voor een bezoek aan een lokale groenten en vruchten markt. U bezoekt ook de watertempelUlundanu Beratan. Onderweg naar het noordelijk deel van Bali ziet u aapjes spelen langs de weg. Via de Gitgit waterval en Singajara rijdt u naar Lovina voor de overnachting, bij het Aditya Lovina hotel.

In de vroege ochtend van de 2e dag begint uw dolfijnen tour met de boot. Na de tour gaat u ontbijten. Daarna gaat u naar Kubu Tambahan om de Beji tempel te bezoeken. U rijdt verder naar het Batur gebied, het Batur vulkaan en krater meer. En dan bezoekt u het mooie Tirta tempel (tempel met heilige bronwater). Daarna wordt u weer naar uw hotel gebracht op zuid Bali.

kosten

De prijzen kunnen verschillen op basis van het aantal personen en de soort excursie. Wees vrij om dit op te vragen via mail of whatsapp. U krijgt direct antwoord op uw vraag en eventuele andere soorten verzoeken.

© 2010 www.baligids.nl