Bali Highlights met Made

Een overzicht van de excursies

1.Uluwatu - Kecak dans

uluwatu (24K)

Dit is een excursie voor halve dag. Wij beginnen met een bezoek aan de Uluwatu tempel. Deze tempel ligt op een klif, 50 m boven de zeespiegel en het is een thuis voor een apenkolonie.
Tijdens de zonsondergang wordt de Kecak dans voorstelling uitgevoerd. Na de Kecak dans bied ik u een diner aan, in het dorp Jimbaran. Deze bijzondere locatie, met witte strand, mag u niet missen.


2.Kintamani vulkaan-Ubud-Besakih tempel

kintamanivulkaan (19K)

U geniet van een echte Balinese dansvoorstelling( Barong dans) De Barong dans laat de overwinning van het goede tegen het kwade zien. De dansers zijn gekleed in prachtig kostuums. Na de Barong dans rijden wij naar het zilverdorp Celuk. Daarna gaan wij naar Batuan, daar bezoeken wij een traditioneel Balinees huis. Ook maken wij nog een stop in het houtsnijwerk dorp Mas, waar hele mooie houtsnijwerken worden gemaakt. Vervolgens rijden wij naar Ubud, om het paleis en de markt te bezoeken. Hier krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten bij Kintamani en geniet u van het mooie uitzicht op de vulkaan en de kratermeer. Na de lunch gaan wij naar de grootste en de oudste tempel van Bali(8e eeuw), Besakih.

3.Singaraja Tour

watertempel (21K)

Vertrek om 08.00 uur en terug om 18.30 uur uit en thuis. U rijdt via Tabanan naar Belimbing (de rijst baan van Bali). Belimbing is beroemd om zijn rijstterrassen.

We gaan daar een wandeling maken. U krijgt daar ook de gelegenheid om een hapje te eten en koffie / thee te drinken en tegelijkertijd van het mooie uitzicht te genieten. Dan bezoekt u Lovina(de zee met zwart zand). U krijgt ook in Lovina gelegenheid te Lunchen.

Na de lunch gaan we naar de Gitgit waterval. We stoppen ook bij de apen, waar u ze met bananen en pinda's kunt voeren. Het is aan te bevelen, de apen niet aan te raken! In Bedugul bezoekt u een hele mooie water tempel. Op de terugweg bezoekt u de groentemarkt.


4.Barong dans en Ubud kunst

barongdans (39K)

Vertrek om 08.00 uur uit Kuta en Nusa Dua en uit Sanur om 08.30 uur. In Batubulan wonen we de Barong dans bij (o.a. het oeroude verhaal Mahabarata). Vervolgens bezoeken we Celuk die bekend staat voor het zilver werk. Daarna gaan wij naar Batuan om een typisch traditioneel Woonerf te zien. We stoppen ook bij Tegenungan waterval. U krijgt de geleganheid om een hapje te eten in Ubud. Na de lunch rijden we naar het apenbos, waar ook veel Makaken wonen. U kunt ze met bananen voeren, die ze uit uw hand pakken. S.v.p. niet aanraken!. U krijgt in Ubud de tijd om het paleis en de traditionele markt te bezoeken.

5.Tenganan en Ujung Water palais

waterpaleis (40K)

Vertrek om 08.30 uur en terug 17.00 uur. U bezoekt Gianyar die bekend staat om zijn handweven. Tenganan, hier wonen de Bali Aga. Zij noemen zich de oorspronkelijke bewoners van Bali. Daarna gaan we naar Ujung, het Koningklijke Waterpaleis. Dit is een heel mooi waterpaleis, met een Balinese en Europese architectuur. In Candidasa krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten. Na de lunch gaan we naar Goa Lawah. Daar zien we de vleermuizengrot met duizenden vleermuizen.

6.Batukaru, Jatiluwih en Tanah lot

TanahLot (25K)

Vertrek om 09.30 uur en terug 18.30 uur. U bezoekt de zwavel warm water bronnen, Batukaru tempel. De tempel ligt in het bos en heeft een rustige omgeving. In Jatiluwih, met zijn vele rijstterrassen, krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten en van het uitzicht te genieten. Na de lunch gaan we naar de Tanah Lot tempel. Dit is de mooiste zeetempel. Bij zonsondergang kunt u van de tempel mooie foto's maken. Bij vloed is de tempel niet bereikbaar en bij eb kunnen de gelovigen bij de tempel komen. 29,p.p.

7.Kintamani vulkaan

vulkaan_kintamani1 (15K)

Vertrek om 08.30 uur en terug om 17.30 uur. U bezoekt Mas voor het Balinees houtsnijwerk, Olifantengrot tempel en Kintamani voor het uitzicht. We gaan naar een hoogte van 1500 meter, naar de rand van een grote krater. In de deze krater ziet u het kratermeer en de nog werkende vulkaan Batur, met een hoogte van 1717 meter. In Kintamani krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten en van het uitzicht te genieten. Hierna bezoeken we Sebatu, de tempel met zijn heilige bronnen. Op de terugweg komen wij hele mooie rijstterrassen tegen.

kosten

Prijs : 25,- per persoon per excursie

Prijs : 20,- per persoon per excursie bij aantal van 4

Prijs : 15,- per persoon per excursie bij meer dan 4 personen

Inclusief: auto met airco en chauffeur, Nederlands of Engels sprekende gids

Exclusief : lunch en diner

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl